Piraattien rahatilanteesta ja kannattajakorttitilanne

Ensin tilannepäivitys kannattajakorttien keruutilanteesta: lähetin ennen joulua 208 Turussa kerättyä kannattajakorttia. Hyvä määrä mutta varmaan pystytään keräämään vielä saman verran ja jäihän osa korteista vielä Turkulaisille kerääjille. Korteilla on itse asiassa kiire jos haluamme eurovaaleihin, käytännössä varma osallistumismahdollisuus tarkoittaa että kortit palautetaan tammikuussa, vaikka jotkut elättelevät mahdollisuutta vielä helmikuunkin palautukselle. Kirjoitushetkellä on 53 % tarvittavasta määrästä kerätty.

Sitten poliittisten piraattien rahatilanteeseen, mikä on synkähkö tällä hetkellä. Ensinnäkin, Rick Falkvinge hiljan pyysi lahjoituksia koska tähän mennessä  Rick on uhrannut säästönsä ja ottanut lainaa sen verran että ilman uusia ansiolähteitä hän ei pysty maksamaan vuokraa. Joulukuussa Carl Wahlman erosi Piraattipuolueen puheenjohtajan tehtävistä perheensä elannon turvaamiseksi. Kun vielä ottaa huomioon että Piraattipuolueen toimintaan ovat varsinkin hallituksen jäsenet käyttäneet omia varojaan ja varsin vähän kehdataan pyytää takaisin puolueen kirstusta (jossa ei tietääkseni paljoa olekaan), taitavat olla allekirjoita.fi:stä aiheutuvien kulujen jälkeen varsin köyhiä niin hallituksen jäsenet kuin puoluekin.
Pientä positiivista signaalia ollaan myös saatu: puolueen t-paitoja on myyty ilmeisesti sen verran että kulut on katettu ja kangasmerkit ovat tuottanee kulunsa ja 100 euroa myyntivoittoa on myös laitettu puolueen tilille. Kunhan puolue saa rahankeruuluvan, eli luvan pyytää lahjoituksia, ja kannatustuotteiden verkkokauppa aukeaa, näemme miten hankala tai helppo urakka on puolueen talouden hoitaminen.

Tämä tuo esiin jälleen uuden näkökulman piirijärjestön perustamisprosessiin: miten hankalaa rahankeruu tulee olemaan? Onko itsenäinen rahatalous etu vai haitta? Millaisella sopimuksella kannatustuotteiden myynti hoidetaan? Miten innostuneita aktiivit tulevat olemaan rahanhankinnassa? ”Syökö” paikallinen varainhankinta valtakunnalliselta varainkeruulta tai päinvastoin?

Nämä asiat näkee parhaiten sitten kun hommat on jo käynnissä. Hyvä olisi silti keskustella etukäteen.

JSV

4.1. EDIT 1: typofix

Jätä kommentti